In de beginjaren met zo'n 50 personen per keer, later 350 per avond en nu anno 2019 zijn er duizenden geweest die het terrein hebben bezocht en veel plezier hebben gehad aan de in de omgeving beroemde feestweekenden met veel gekkigheid, live bands enz. Maar waar het om gaat natuurlijk de gezelligheid en om je oude bekenden eens weer te spreken.

Ooit zoals eerder geschreven begonnen met 16 vrienden nu opgeteld met alle aanhang en de kinderen die er bij betrokken worden tot wel 50 personen.

We zijn er dan ook zelf enorm trots op dat we het BVF nog steeds organiseren voor een grote doelgroep in ons dorp en natuurlijk een heel grote regio er omheen. Want dat feest is niet alleen voor een ieder bedoelt maar ook om de vriendengroep (die vanaf zeer jeugdige leeftijd) bij elkaar zijn  te houden, want alles er om heen word nog met elkaar gedaan ook al lopen we met zijn allen toch al naar een Abraham/Sarah leeftijd.

Welke vriendengroep van onze leeftijd doet dat nog op zo'n manier?

In al die jaren is er natuurlijk veel dingen gebeurt ,veranderd maar ondanks alle veranderde regeltjes en wetten proberen we er elk jaar weer een enorm feest van te maken voor al die bezoekers

Ook onze gasten moeten er natuurlijk een geweldig gezellig en leuk weekend aan beleven wat voor een ieder betaalbaar moet zijn ook al valt dat meestal niet mee omdat live bands en al helemaal de bekendere "grotere" bands/ artiesten een best vermogen kost om deze te halen. We proberen daarom altijd wat het beste uitkomt om u als gast zo min mogelijk te laten betalen voor de geweldige avond(en).

We hebben wat dat betreft al aardige grotere bands gehad uit binnen en buitenland en dat gaan we ook proberen zo te houden als het maar betaalbaar is voor onze gasten. Ook voor dit jaar zijn we aardig aan het puzzelen geweest met grotere bekendere bands maar het kostenplaatje liep aardig op en dan is het niet interessant meer.

Wij houden, als we entree vragen, de kosten zo laag mogelijk want wie is er gebaat bij als een kaartje voor de zaterdag 30 euro of meer moet kosten en wij dus een enorm risico lopen en we er "de boot mee in gaan".

We hebben op de vrijdagavond elk jaar voor een ieder gratis toegang !

Dit jaar zullen we beginnen dus op Vrijdag 26 Juli  met een band die er voor het 3de jaar op rij staat en dus bekend is in de regio. Ze komen speciaal voor het BVF naar Nederland vanuit Ierland. Op moment zijn ze erg gewild bij diverse feesten in NL en ook de verschillende omroepen besteden aandacht aan deze "bijzondere" Ieren.

We hebben het over "THE LOGUES"

Ierse band The Logues

The Logues is een whiskey doordrenkte fun folkband uit Noord Ierland.

De band toert al zo’n 10 jaar kris kras door Ierland en zetten telkens weer elke pub, zaal en festival op de kop met hun aanstekelijke en opzwepende muziek. Het repertoire van the Logues bestaat uit Ierse meezingers afgewisseld met covers van o.a. Bruce Springsteen, The Pogues, Van Morrisson, Steve Earl.

In 2011 werd het debut album ‘Tough at the Bottom’ succesvol gelanceerd en door de Ierse radio en tv zeer goed ontvangen. Sindsdien werden natuurlijk tevens deze eigen songs opgenomen in de playlist. Vanaf 2011 worden The Logues elk jaar uitgenodigd door verschillende zaalhouders in het oosten van Nederland en hebben inmiddels hier ook een grote schare fans opgebouwd die trouw alle concerten bezoeken. Op het 2e album’ Comin of age’ is een nummer verschenen ‘Yvonne John’ en gaat over hun belevenissen tijdens het toeren in Oost Nederland. Bergentheim, Hardenberg en Nieuw-Amsterdam worden met name genoemd. ‘Yvonne John ’ (verbastering van Javaanse Jongens) laat horen hoe zij zich verbazen over hier met het anti rook beleid wordt omgegaan.

Vorig jaar was een zeer succesvol en druk jaar voor the Logues, De heren hebben naast Ierland en Nederland ook opgetreden in Dubai, Zwitserland en Spanje. Ondanks dat The Logues bekend staan om hun opzwepende nummers brengt zanger Kiel Cathers rust met zijn gouden stem en wordt zelfs een ballad niet geschuwd.

Bassist Jesse Darragh en drummer Darryl Nelson weten hoe ze het ritme van de soms megasnelle nummers in het gareel moeten houden. Gitaar en banjospeler Bobby Beers stuwt met zijn onnavolgbare vingersnelheid het feest naar een hoogtepunt en last but zeker not least is zanger en fluitist Logan McCool de blikvanger van de band. Zijn humor en danstalent maken een optreden

van the Logues tot een onvergetelijke ervaring.                    

Dan gaan we op naar de zaterdagavond 27 Juli

Dat word wederom een geweldige afsluiter van het BOUWVAKFEEST 2019 met een voor ieder wat wils wat betreft op muzikaal gebied. We gaan om 21.00 uur beginnen met een band uit de regio namelijk: THE GREEN MONKEYS

The Green Monkeys bestaat uit 4 enthousiaste muzikanten die aan elk nummer een eigen sound geven. De interactie met elkaar en het publiek zorgt voor een onvergetelijke show. Ze spelen muziek met veel passie en de energie spat er op het podium van af! The Green Monkeys beschikken over een breed repertoire, van de RHCP tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen. Ze hebben een sterk individueel spel. Met hun groovy drum- en baspartijen, sterk gitaarspel en krachtige zang weten The Green Monkeys van begin tot eind het publiek bij hun strot te pakken. The Green Monkeys, een band met maar één missie: Het dak eraf blazen!

Dan zal er speciaal voor voor de feestbeesten een DJ naast onze eigen vaste DJ komen

Want we hebben voor deze avond het feestparty duo POAR NEEMN uitgenodigd die er voor gaat zorgen dat iedereen kompleet uit zijn dak gaat op hun muziek en vooral met hun absurte gekkigheid op en rond het podium

Als we dan toch uit ons dak zijn maakt de afsluiter van de avond het helemaal kompleet want ook een oude bekende op ons feestje komt terug. We hebben het over de band die perfect in Oud Lutten past en die zeer betrokken is op zulke feesten namelijk: MOOi WARK

Sinds de hit-singles “IDIOOT”, "BOKKIE OF EEN GEITTIE", "IN DE BLOTE KONT", "ACHTER DE TENT" en "SCHIJT AAN REGELS" heeft de in 1992 opgerichte Drentse rock & roll band Mooi Wark een groot deel van Nederland veroverd en inmiddels landelijke bekendheid verworven. Vele zalen en feesttenten zijn in de afgelopen jaren plat gespeeld. Van de albums "Gewoon Idioot" (2006) en "Bok ‘m d’r op" (2008), beide geproduceerd door Dick Kemper (ex-Vandenberg), zijn inmiddels al bijna 20.000 stuks over de toonbank gegaan.

Het nummer "In de blote kont" (2007) heeft Wooi Wark geen windeieren gelegd, want zowel in 2007 als in 2008 deed de band meer dan 100 live-shows in feesttenten, discotheken, zalen en op festivals. Mooi Wark behoort daarmee tot één van de grootste live-bands van Nederland. Paradiso Amsterdam, het Zwarte Cross Festival, de Mega-Piratenfestijnen, Dauwpop en het Gelredome (Giga-Piratenfestijn) zijn een greep uit de tourlijst.

Mooi Wark is bovendien een graag geziene gast bij de landelijke TV- en radiostations. Zo waren ze te gast bij Jensen! (RTL) en maakten ze een week lang Hilversum onveilig in opdracht van Radio 3FM deejay Rob Stenders. Giel Beelen (3FM) heeft Mooi Wark met regelmaat in de studio en onlangs werd de band door BNN en de NOS gevolgd met een cameraploeg voor 3FM’s Serious Request. Mooi Wark ging onder de noemer "One day world tour" op wereldtournee, welke exact één dag duurde. Hierbij werden de plaatsen America, Moscou, Denemarken, Polen en Engeland aangedaan (allen in Nederland), waarbij de opbrengst geheel ten goede kwam aan het goede doel.

De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt.

Voor deze avond vragen wij een klein bedrag voor een kaartje die in de voorverkoop komt omstreeks Mei bij diverse voorverkoopadressen in de regio. Datum en het (kleine) bedrag hier voor word zsm bekend gemaakt op onze site/fb /kranten enz.

Voor de mensen die geen kaarten halen bij de voorverkoopadressen geldt "als er nog kaarten zijn ! zijn deze duurder dan in voorverkoop, maar ook de kans dat ze niet meer voorradig zijn heel groot want er komt een beperkt aantal i.v.m grote drukte dus wees verstandig en haal ze z.s.m op !!! om dit niet te missen

Dus noteer vast in je kalender dat je op 26 en 27 Juli 2019 een feestje hebt aan de Kerkdijk in Oud Lutten op het 30 jarige BOUWVAKFEEST OUD-LUTTEN.

Beide avonden starten we om 21.00 uur

Meer info volgt !!!