Catering

Sommige feesten vragen entreekosten, maar de belangrijkste inkomstenbron voor veel feesten is toch wel de drankomzet. Het is dus belangrijk om dit goed te regelen. Zorg voor een goede organisatie achter de bar. Zorg voor goede instructies en logistiek. Zodra bezoekers moeten wachten loop je omzet mis. Als bekertjes slecht uit elkaar te halen zijn, als men elkaar in de weg loopt, als men op de tapper moet wachten…. Wachten veroorzaakt klachten! Al eens gedacht aan een raptap?

Een hapje is ook belangrijk, zowel voor bezoeker als medewerkers. Tijdens de opbouw, tijdens het feest, tijdens de afbouw, zorg dat vrijwilligers verwend worden, dan blijven ze gemotiveerd. De catering voor vrijwilligers noemen we crewcatering. Onder veldcatering verstaan we alle snackkarren en foodtrucks voor de bezoekers. Daar zijn tal van mogelijkheden in. Wellicht leuk om daarin te variëren? Dat zorgt weer voor een stukje extra belevenis op je feest.

De RapTap

Gebruiken jullie hem al?

Meest geschonken

Op feesten in Salland
Grolsch 48%
Jupiler 26%
Heineken 14%

Het perfecte biertje tappen.

Kun jij dit ook?

Cateraars

De (vette) hap mag niet ontbreken op een feest. Er zijn een hel aantal cateraars die zich hebben gespecialiseerd op eventcatering. Wij hebben ze uitgelicht. Klik verder.

Meer

Bediening

Misschien leuk om eens met bediening te werken. Ze zijn natuurlijk in te huren. Maar misschien zijn er ook wel een paar dames of heren voor de porren.

Shotjes bar

Hij wordt steeds populairder, de shotjes bar. Zorg voor enthousiaste bediening en maak er een feestje van. Dan vliegen de shotjes de deur uit.

Buffetten

Die hard werkende vrijwilligers verdienen ook wel een hapje tussendoor. Schakel een cateraar in die dit komt verzorgen. Klik verder.

Meer

Zelf catering

Weet je genoeg vrijwilligers te vinden? Dan is zelf de catering verzorgen een goede optie om meer inkomsten te genereren. Waar huur je spullen? Klik verder.

Meer

Tappen

Tappen? Het lijkt makkelijk, het is ook niet heel moeilijk, maar het moet wel goed zijn! Tegenwoordig betaal je een behoorlijk bedrag voor een biertje, daar wil je wel wat voor terug.

Meer

Inkoop drank

Waar de meeste feesten het meeste omzet mee draaien is de drankomzet. Maar waar koop je in? Waar moet je aan denken? Klik verder.

Meer

Bierdragers

Vergeet niet voldoende bierdragers te hebben. Liefst ook een beetje stevige. Te slappe of te weinig bierdragers wordt als erg vervelend ervaren.