Muziek Genre Band

Band - Dakkeraf

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

In 2015 o.a. opgetreden op:

Oranjefeest Laag zuthem
Kermis Heeten

 

De feestband Dakkeraf bestaat in 2015 alweer 12 jaar. De afgelopen jaren hebben de heren van deze band op allerlei podia het dak er bijna letterlijk af gespeeld. 2009 was een heel speciaal jaar omdat in dat jaar de eerste single “Zo Verliefd” is uitgekomen. Deze single is in de Nederlandse top 100 doorgedrongen met nummer 53 als hoogste notering. In de Nederlandstalige top 30 kwam de single zelfs tot nummer 8. Op veel lokale en landelijke radiostations is de single grijs gedraaid en in kroegen komt het nummer ook vaak voorbij.

Ook in 2010 gebeurt er van alles. Bijvoorbeeld het debuut van Dakkeraf op de nationale televisie. Bij Carlo en Irene is het dak van de studio geblazen tijdens een optreden van Dakkeraf in het programma “Life4You”, en dit zal zeker niet de laatste keer zijn.

Dakkeraf is van oorsprong een feestband die covers speelt. Dit gaat van stevige Engelse rock tot swingende Nederpop, als er maar meegezongen en gedanst kan worden. Uiteraard is aan deze succesformule niets veranderd, behalve dat er nu ook bij een eigen nummer meegezongen wordt. Voor de band is dat natuurlijk extra “kicken”.

Omdat de eerste single het zo goed doet is al gauw besloten om dit nog eens dunnetjes over te doen. De single “Morgen zeg ik hé” stond in het voorjaar van 2010 in de hitlijsten en wordt ook regelmatig in de feesttenten flink meegezongen.

Om 2010 spetterend af te sluiten is de single “Gelukkig Nieuwjaar” opgenomen. Met een hilarische videoclip erbij wordt dit nummer ongetwijfeld een terugkerend fenomeen met oud en nieuw.

In april 2011 kwam de nieuwe single “Tweet” uit. Hiermee heeft Dakkeraf het twitteren definitief een plek bezorgt in de vaderlandse Nederpop. De clip bij de single is grotendeels opgenomen in de stad Groningen, waar het eigenlijk allemaal begonnen is met Dakkeraf.

Aanvullende informatie

  • Genre: Pop, Rock, All-round, Coverband
  • Provincie: Onbekend
  • Muziek voor een: Tentfeest, Discotheek, Feest/Carnaval

Media


Zoek

Filter Bands

Geef je mening

Populairste bands

Binnenkort

Video's

Facebook

Geef je mening